Programma

Vrijdagavond 13 september:

18.00 uur – 23.30 uur: kaas- en wijnfeest op het festivalterrein.

Achttiende-eeuws tentenkamp met acteurs (foto: website Saluutbatterij Bastion RA)

Zaterdag 14 september:

08.00 uur: festivalterrein toegankelijk voor leveranciers en acteurs. U kunt zich melden bij de informatietent.

10.00 uur – 16.30 uur: festivalterrein open voor publiek: achttiende-eeuws tentenkamp, een historische escaperoom, clinic handboogschieten en springkussens voor de kinderen.

11.00 uur en om 14.00 uur: toneelstuk op de sluis van Hekendorp rond de aanhouding van prinses Wilhelmina van Pruisen. De opvoeringen duren telkens een half uur. Tijdens de opvoering is het centrum van Hekendorp alleen voor hulpdiensten bereikbaar.

12.30 uur: historische dorpswandeling onder leiding van een deskundige gids. Wilt u zeker zijn van een plek? Meld u dan aan bij de informatietent op het festivalterrein en we houden rekening met u.

15.00 uur: in verenigingsgebouw ‘De Boezem’ (een straat verwijderd van het festivalterrein) begint een lezing van Tanja Wassenberg over de geschiedenis rond de aanhouding en de gevolgen. Wilt u zeker zijn van een plek? Meld u dan aan bij de informatietent op het festivalterrein en we houden rekening met u.

16.00 uur: naast het evenemententerrein is een interessante show bezig waarbij u precies kunt zien hoe schapendrijven in zijn werk gaat. In de tijd van Wilhelmina van Pruisen werd dit ook al gedaan. De demonstratie is vanaf de Goejanverwelle en vanaf het evenemententerrein goed te zien.

16.30 uur: einde van het festivalprogramma. Op het festivalterrein eten en drinken we samen met de gasten en de acteurs. Om 20.00 uur sluit de horeca.