Route

Op 14 september zal Hekendorp afgesloten zijn voor gemotoriseerd vervoer. De Opweg (bij het festivalterrein) is de hele dag afgesloten en andere wegen worden afgesloten rond het toneelstuk over de aanhouding op de sluis. Het beste advies is om met het Openbaar Vervoer te komen, of met de fiets. Komt u met de auto, dan wordt u door onze medewerkers naar grote parkeerplaatsen geleid, van waaruit u met een pendeldienst naar het festivalterrein wordt gebracht.

De Opweg, gezien vanuit Hekendorp. Het festivalterrein is links naast de bomenrij.

Hulpdiensten

Hulpdiensten zullen altijd vrije toegang tot het dorp hebben. Er is een speciale toe- en afrit tot het evenemententerrein voor hulpdiensten. Die toe- en afrit (gemarkeerd met borden) moet altijd vrij blijven.

Auto

Komend vanaf de A12/Driebruggen: aan de Opweg is ter hoogte van dierenpension BOAS een parkeerterrein ingericht. Het terrein is met borden aangegeven en onze medewerkers zullen u een plek aanwijzen. Parkeren kost voor de gehele dag per auto € 2,50

U wordt vanaf het parkeerterrein met een elektrisch treintje vervoerd van en naar het evenemententerrein.

Komend vanaf Oudewater of Haastrecht: aan de provinciale weg N228 is ter hoogte van de Welkoop (aan de overkant van de IJssel) een parkeerterrein ingericht. Parkeer niet op het terrein van Welkoop zelf, want die parkeerplaatsen zijn voor klanten van de winkel. Het terrein is met borden aangegeven en onze medewerkers zullen u een plek aanwijzen. Parkeren kost voor de gehele dag per auto € 2,50

Vanaf het parkeerterrein kunt u via de houten Wilhelmina van Pruisenbrug naar het festivalterrein wandelen. Dit is ongeveer vier minuten wandelen.

Fiets

Komt u met de fiets naar het evenement, dan kunt u dichtbij het festivalterrein uw fiets parkeren in diverse fietsenstallingen die ter gelegenheid van het evenement zullen worden ingericht.

Bij de school is een grote mogelijkheid om uw fietsen te stallen, ook is er een mogelijkheid uw fiets te stallen op een fietsenstalling op het festivalterrein. Bij deze fietsenstallingen is geen bewaking. Het gebruik van de fietsenstalling is daarom voor eigen risico.

Met behulp van de bewegwijzering zijn de fietsenstallingen gemakkelijk te vinden. In verband met de overlast voor de buurt én in verband met de bereikbaarheid van de hulpdiensten mogen er geen fietsen buiten de stallingen geparkeerd worden. U loopt dan het risico dat uw fiets verwijderd wordt.

Boot

De “sweet caroline” zal op 14 september pendelen tussen Oudewater en Hekendorp. U kunt gebruik maken van een speciaal “Wilhemina” arrangement waarbij u vanaf Oudewater naar Hekendorp wordt vervoerd onder het genot van koffie/thee met gebak. 

Vaarschema zaterdag 14 september:

 • 09.30    Vertrek Oudewater (Brug bij Zwier Regelinkstraat) 
 • 10.30    Aankomst / Vertrek Hekendorp (Jaagpad, bij Wilhelminabrug) 
 • 11.30    Aankomst / Vertrek Oudewater 
 • 12.30    Aankomst / Vertrek Hekendorp 
 • 13.30    Aankomst / Vertrek Oudewater 
 • 14.30    Aankomst / Vertrek Hekendorp 
 • 16.30    Vertrek Hekendorp  

Heen Oudewater naar Hekendorp: 

 • EURO 7,50 enkele rit inclusief koffie of thee met appeltaart (van Abrona) 

Terug Hekendorp naar Oudewater:   

 • 5,00 euro excl. Drankjes (aan boord zijn er wel drankjes verkrijgbaar tegen schappelijke prijzen). 

Streekbus

Aan de overkant van de Hollandse IJssel aan de N228 bevindt zich de bushalte Hekendorpse veer van Syntus Utrecht-lijnen 107 Gouda – Utrecht & 207 Gouda – Utrecht, WKZ. Vanaf hier volgt u het voetpad en brug over de IJssel naar Hekendorp.

Wegafzettingen en omleidingen

Wegafzettingen zullen van kracht zijn voor al het gemotoriseerd verkeer dat Hekendorp in of uit wil, uitgezonderd hulpdiensten. Deze afzettingen gelden tussen 10.00 uur en 18.00 uur. 

De afzettingen worden op de volgende plekken neergezet: 

 • Afzetting van de Opweg, ter hoogte van de Freule van Wassenaarstraat. Een verkeersregelaar zal bij BOAS het verkeer tegenhouden en adviseren via de Ruigeweide de weg naar Oudewater te volgen. 
 • Afzetting van de Goejanverwelle (Onderdijk), ten tijde van het naspelen van de aanhoudingen (11:00 – 12:00 en 14.00 – 15:00) zal deze de Goejanverwelle afsluiten. Een verkeersregelaar zal bij Oudewater aan het begin van de Hekendorpse buurt het verkeer adviseren over een alternatieve route of via Papekop, of via de Ruigeweide of via Haastrecht te rijden, afhankelijk van de bestemming. 
 • Afzetting Goejanverwelle (ter hoogte van ‘oude brandweergarage’), ten tijde van het naspelen van de aanhoudingen (11:00 – 12:00 en 14.00 – 15:00). Een verkeersregelaar zal bij Haastrecht aan het begin van de Steinsedijk het verkeer adviseren de weg te vervolgen over de provinciale weg naar Oudewater of een alternatieve route via Papekop naar Driebruggen aanraden.